Serijal ‘Extraordinary Faith’

EWTN će prikazivati mjesečni serijal po nazivom ‘Extraordinary Faith’ (Izvanredna vjera) u kojem će glavna tematika biti tradicionalna katolička liturgija, duhovnost, glazba, arhitektura i povijest.

Izgleda da će serijal dostupan njihovoj stranici kao vimeo video, tj. prve dvije epizode stoje pripremljene(1, 2).

Čini se da će stranica biti bogata korisnim informacijama i izvorima o tradicionalnoj liturgiji i duhovnosti što mi se nadasve sviđa. S obzirom na kvalitetu EWTN siguran sam da će biti izvrsno.

Postavit ću ovdje dva trailera, te ću ubuduće objavljivati epizode kako budu izlazile, ako budu dostupne.

 

5 thoughts on “Serijal ‘Extraordinary Faith’

  • Ne bih znao što je neokonzervativac u katoličkom smislu. Od kada je katolička Tradicija vlasništvo određene skupine? U kojoj mjeri meni ne pripada Teotim sv. Franje Saleškog kao “neokonzervativcu” ili koju god drugu etiketu mi već prišivate? Samo do 45 str. ili?

   I to kad smo kod toga prišivanja etiketa i strpavanja ljudi u određene skupine. Jako mi je to zanimljivo. Proglasiš nekoga npr. neokatolikom i odmah znaš što ta osoba misli, kako se odjeva, koje su je preferencije, gdje izlazi… Dadeš nekome okvir i ne moraš se mislit jer ta i ta osoba je neokatolik i on radi i čini sve što jedan neokatolik radi.

   Spider pig, spider pig, it does whatever spider pig does.
   – Homer Simpson

   • U redu. Onda organizirajmo svetu Misu po Vetus Ordu u nekoj crkvi s dopuštenjem biskupa i nazočimo joj kao ponosni, zdravi katolici. (Sa stajališta Kanonskog prava je to ionako riješeno.)
    Ne može se vječito živjeti u nekakvim američkim izvješćima.
    Ili donesimo zaključak: nemoguće je ili je jedva ostvarivo jer svetu Majku Crkvu razdire neviđena kriza.
    Inače je posrijedi ideologija kako god se mi nazivali: hvali more, drž’ se kraja!

   • Mogu li ja jednostavno kao “neokonzervativac” uživati u ljepoti Tradicije, pa bilo to i preko youtube-a?

   • Ne vidim zasto bi se autor bloga morao opravdavati jer je stavio preporuku neke tv serije koja mu se svidja i ne da nema nista suprotno moralu, nego je jos i pozitivna. Pa na sto smo dosli?

    Ako vam smeta pogled koji autor iznosi o npr. Tradiciji ili nekim njezinim ocitovanjima, mozete otvoriti svoj blog i iznijeti svoja stajalista, pa i argumente zasto je u krivu. To je danas barem lako.

Komentari su isključeni.