Knjiga Fultona Sheena o misi i ostale preporuke

Dragi čitatelji moga farizejskog bloga, nadam se da ste dobro i da držite zdravu glavu u vezi ove zavrzlama oko referenduma. Naravno, Farizej je ZA, nadam se da ste i vi.  No, vratimo se mi našim elitističkim prenemaganjima, kako bi rekao moj frend, ljubitelj teologije oslobođenja.

Kako je nedavno pokrenut neslužbeni blog i facebook stranica o sluzi Božjem nadbiskupu Fultonu Sheen, što je svakako pohvalno i korisno, odlučih potražiti njegovu knjigu This is the mass (Ovo je misa) po internetu. I posrećilo mi se da sam je našao u PDF. Možete je skinuti ovdje na linku. Nema na čemu. Knjigu mi je preporučio moj jedan kolega tradicionalist (Ecclesia Dei tradicionalist, da ne bi blo zabune). Ja je nisam čitao, ali sam čuo sve najbolje o njoj. A evo i jedan odličan video zapis isto na tu temu od Fultona:

 

 

Ovdje se može isto tako postaviti pitanje – zašto tradicionalistički pokret u Hrvatskoj nema neku svoju malu izdavačku kuću? Jedina normalna knjiga koja se može naći u knjižarama na hrvatskom jeziku (i koju trenutno čitam i svima preporučam) jest knjiga Martina Mosebach  Krivovjerje bezobličjaZna se da to nije lako – pokrenuti izdavačku kuću – ali toliko se toga napisalo i prevelo i toliko ima tradicionalista da se svi udruže prevest po desetak stranica neke knjige izdavali bi 3-4 godišnje. Tko zna, možda jednog dana to i bude.

Toma Blizanac je objavio izvrstan razgovor s msgr. Athanasiusom Schneiderom. Svakako jedan must read. No, prije toga je i Michael Voris napravio s njim jedan video intervju koji možete pogledati ovdje.

 

 

Biskup Schneider je također gostovao na EWTN. To imate ovdje. I imao je jedno predavanje ovdje. 

Odlične fotografije tradicionalne latinske mise imate na ovome flickr računu.

Farizej

4 thoughts on “Knjiga Fultona Sheena o misi i ostale preporuke

  1. Ne mogu a da ne zapitam, ali sto da je kolega preporucitelj bio tradicionalist (strasno je i reci) one druge vrste 🙂

    • “(Ecclesia Dei tradicionalist, da ne bi blo zabune)”… :)))))
      Izgleda da vam je Bratstvo trn u oku.

Komentari su isključeni.