Skandal prirodnog planiranja obitelji

Kako je udruga Vigilare na svome youtube kanalu počela prevoditi Vortex emisiju Michael Vorisa, odlučih i ja pridonijeti tome projektu, ali na svoj način, jer mi se čini da su Vigilare malo selektivni po pitanjima, naročito škakljivim kao što je prirodno planiranje obitelji.

Kako sam sam dugo raspravljao, proučavao i propitivao o prirodnom planiranju obitelji i imajući moralnih dvojbi oko iskrenosti te metode zaključio sam isto što Voris govori u ovome videu kojeg je moja supruga osobno prevela. Smatramo da se PPO zloupotrebljava na veliko i u Crkvi u Hrvata kao pribjegavanje “prirodnoj kontracepciji” i da  treba pojasniti što je PPO zapravo i što je autetično katoličko učenje oko otvorenosti životu i broju djece.

Ovo je ujedno i prvi video na Lex Vivendi kanalu, nadamo se da će ih biti još.

Video koji se spominje u gornjem videu:

Lex Vivendi

Oglasi

One thought on “Skandal prirodnog planiranja obitelji

  1. Pa nije baš ni Voris najiskreniji. Kako nas to često sedvakantisti vole podsjećati, Crkva je praktički do prije sto godina oštro zabranjivala “prirodne metode”, prateći nauk Svetog Augustina da se heretici prepoznaju po tome što broje dane od ženina čišćenja kako bi se sjedinjavali sa smanjenom šansom začeća. To je ono što je bilo “oduvijek”, a ne ovo gore 🙂 Isti je svetac bio skeptičan za obitelji s puno djece 😉

Komentari su isključeni.